Επικοινωνία | Sitemap            Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024    
Τεχνολογία & Άνθρωπος » Η χρήση των Η/Μ κυμάτων από την ΚΤ  Αναζήτηση:  
Η χρήση των Η/Μ κυμάτων από την ΚΤ
Η χρήση των Η/Μ κυμάτων από την κινητή τηλεφωνία

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία ανήκουν στη μη-ιονίζουσα ακτινοβολία και εντάσσονται στην ίδια κατηγορία με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σημάτων.

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρομαγνητικά κύματα

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ύψος 0.5-2 μέτρα ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και βρίσκονται σε ιστούς που βρίσκονται στις κορυφές κτιρίων. Έτσι, τα χαμηλής ισχύος ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν οι κεραίες μεταδίδονται χωρίς εμπόδια στην περιοχή που καλύπτουν.

Κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρομαγνητικά κύματα

Το κινητό τηλέφωνο είναι μια συσκευή χαμηλής εκπομπής και λήψης ραδιοκυμάτων, που επικοινωνεί με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να είναι εφικτή η επικοινωνία μας (πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, λήψη και αποστολή μηνυμάτων, emails, εικόνων, video κ.λπ.).

Η μέγιστη ισχύς των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων είναι 0.25 Watt. Όμως κατά τη διάρκεια μιας κλήσης τα κινητά τηλέφωνα έχουν τη δυνατότητα να αυξομειώνουν αυτόματα την ισχύ τους ανάλογα με το σήμα που λαμβάνουν. Όταν δηλαδή ένα κινητό τηλέφωνο βρίσκεται κοντά σε μια κεραία κινητής τηλεφωνίας, τότε έχει κατά κανόνα καλό σήμα και λειτουργεί με πολύ χαμηλότερη από τη μέγιστη ισχύ του.

Άρα, το πυκνό δίκτυο κεραιών εξασφαλίζει ότι τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούμε λειτουργούν με τη χαμηλότερη δυνατή ισχύ και επομένως εκπέμπουν και τη χαμηλότερη δυνατή ακτινοβολία.

Back

Linkedin
Copyright 2009 - 2016 Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας   |  Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  |  Όροι Χρήσης